Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek degítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1031
Melyik az a szám amelynek 11-szeresén 9-cel kisebb a 14-szerese?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ez a kérdés: 11-szeresénél 9-cel kisebb a 14-szerese?
A számot hívjuk `x`-nek.
Az egyenletünk egyik oldala: `11*x-9`
A másik oldala: `14*x`
`11*x-9=14*x` vonjunk ki mindkét oldalból `11*x`-et
`-9=3*x` osszuk el mindkét oldalt `3`-mal
`x=-3`
0