Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
616
Vidor Tudor Szende és Szandi ugyanannyi palacsintát eszik meg. Hapci kétszer annyit, mint Vidor,kuka kétszer annyit mi t hapci.Morgó 1 palacsintát eszik meg. Hófehérke 31 palacsintát süt. Hány palacsintát eszik meg Szundi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nézzük, mit tudunk :)

Tu=Vi=Sze=Sza= x, ők összesen 4x
Ha=2x
Ku=4x
Mo=1

felírjuk: 4x+2x+4x+1 = 31

10x+1 = 31

x=3

Szundi nincs a listában, ha esetleg Szandi volt az, akkor hármat. Ha nem, akkor sajnos éhen maradt :D
0