Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A segítséget előre is köszönöm

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
879
0,012 mol/dm3 koncentrációjú CaCl2 oldatba AgCl rosszul oldódó port szórunk (L(AgCl)=5,6*10-13). Mekkorák lesznek az egyensúly beállta után a koncentrációk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`AgCl` = `Ag^+` + `Cl^-`

L= `[Ag^+]*[Cl^-]`

A `CaCl_2` 0.012 `(mol)/(dm^3)`-es, akkor a `[Cl^-]` koncentráció 0.024 `(mol)/(dm^3)`.

`[Ag^+]` = `L/([Cl^-])` = `2.33*10^(-11)` `(mol)/(dm^3)`

A kloridion-koncentráció 0.024 `(mol)/(dm^3)` , kicsit változik, de nem számottevően.
(Csak a sokadik tizedesjegyben, ezért azt elhanyagolhatjuk)
0