Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat. 10. osztály, Elektromosságtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
1032
Így szól a feladat:
Ellenőrizni akartuk, hogy helyesen mér-e az elektromos fogyasztásmérőnk (villanyóránk). Ezért lekapcsoltuk a lakás elektromos fogyasztóit, csak egy 230V; 1600W feliratú hősugárzót kapcsoltunk be. Megfigyeltük hogy a fogyasztásmérő forgótárcsája 1 perc alatt éppen 10 fordulatot tett meg. A fogyasztásmérőn 375 fordulat/kWh felirat látható. Jól mér-e a villanyóránk?
(Ui.: Már egy órája próbálkozom vele:'D)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1600 W teljesítmény ment 1 percig, ami 1/60 óra. Ez ennyi elektromos munka:
`W = P·t = 1600\ W · 1/(60)\ h=(80)/3\ Wh`

Másrészt a fogyasztásmérő 10-et fordult. Ha 375-öt fordult volna, akkor 1 kWh elektromos munkát mért volna. Szóval ennyit mért:
`W_"mért"=1000\ Wh · (10)/(375)`

Számold ki őket, hogy ugyanaz-e a kettő. (Ugyanaz lesz.)
0