Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
502
4 üveg áfonya lekvár 3 üveg mogyorókrém ara 4030 Ft. Hány Ft 1 üveg áfonya lekvár és 1 üveg mogyorókrém ha a mogyorókrém 3 szor annyiba kerül mint az áfonya lekvár
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jelöljük az áfonyalekvár árát x-szel. Ekkor a mogyorókrém ára 3x, mert 3-szor annyiba kerül.
tudjuk, hogy 4 üveg lekvár plusz 3 üveg mogyorókrém ára 4030 Ft, így felírhatjuk, hogy:
4x+3*3x=4030 --> 4x+9x=4030 --> 13x=4030 --> x=4030/13 --> x=310
Tehát egy üveg lekvár 310 Ft, így a krém háromszor ennyi, azaz 930 Ft.
0