Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
769
Két test h1. =30m h2= 20m magasságból egyszerre indul. Mekkora függőlegesen lefelé irányuló sebességet kell adni az első testnek,hogy egyszerre érjenek földet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A 30-as:

30=`v_0*t` + `g/2*t^2`


A 20-as

20= `g/2*t^2`=`5t^2`

t= 2 s

1. egyenlet:

30=`v_0*2` + 20

`v_0`=5 `m/s`
0