Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy szabályos háromszög.

Főoldal » Középiskola » Matematika
545
Egy szabályos háromszög alapéle 10cm palástjának területe 5-szöröse az alapterületnek. Mekkora a hasáb felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Terület, háromszög, Térgeometria, térfogat, felszín, hasáb, szabályos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ott kimaradt, hogy hasáb, csak a végén derül ki.

Szóval a háromszög területe, ha a=10 cm
`T_(háromszög)`=`(a^2*sin(60))/2` = `25*root()(3)`

A palást területe ennek az 5-szöröse, azaz `125*root()(3)`

Ez úgy tevődik össze, hogy `3*a*m`

`3*10*m` = `125*root()(3)`

m-et kiszámolod.

A= 2*alapterület + palást területe.

V= alapterület*magasság.

Mindent tudsz, behelyettesítesz.
1