Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell kiszamolni a kúp terfogatat es a felszinet

Főoldal » Középiskola » Matematika
725
Sugár=5cm beirható gömb sugara
Alkoto= 8cm
A=?
V=?
Hogyan kell megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
V=Ta×M
Ta=5²×3,14=78,5cm²
V=78,5×8=628cm³
A=Ta+Tp
Tp=M×Ka
Ka=10×3,14=31,4cm
Tp=8×31,4=251,2cm²
A=78,5+251,2=329,7cm²
Módosítva: 7 éve
0

Azt megfejtettem a feladatból, hogy a kúp alapkörének sugara és a kúp alkotója van megadva.
Ezekből a gömb (metszetben kör) sugara kiszámítható. (Ez van a képen)
Hogy minek a felszínét és térfogatát kell kiszámolni (kúp vagy gömb) , azt nem tudtam kitalálni.
0

Sugár=5cm beirható gömb sugara
Ezt hogy kell érteni?
0

Kevés az adat!
0