Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek javító TZ

Főoldal » Középiskola » Matematika
509
Ez a kettő lenne azf mondta a tanár ugyan ezt fogjuk ki kapni , de elfelejtettem es ha valaki letudna irni xd a megoldasokat vagy legalább bármit amivel ra jovok ezeknek a megoldására nagyon megköszönném !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
"... alapja 6 cm oldalú `bb"négyzet"`..."
Nem háromszög!!! Négyzetet rajzolj.
Az `a` oldalú négyzet területe `a·a`, ezt JEGYEZD MEG!
Tehát `A=a·a=6·6 = 36\ cm^2`.
A térfogata pedig alap szorozva magasság. Nem számolom ki. Valahány köbcentiméter lesz.

2)
"... alapja `bb"derékszögű"` háromszög..."
Ehhez kell kicsit gondolkodni, hogy melyik két oldal a befogó, de elárulom, hogy a két 5 cm-es a befogó. Az átfogó (7,07 cm) nem is kll tovább.
Derékszögű háromszög területe mennyi? Ezt is BE KELL MAGOLNI: a két befogó szorzatának a fele.
`A=(a·b)/2=(5·5)/2=...`
A térfogat most is `V=A·m` (nem nagy M-mel, hanem kicsivel szoktuk a magasságot jelölni.)

3)
Körhenger.
Alapja egy kör, ezt jól rajzoltad.
Az `bb"átmérő"` van megadva, annak fele a sugár:
`r=(8\ cm)/2=4\ cm`
Kör területe: EZT IS MAGOLD BE:
`A=r^2·π=...` számold ki.
A térfogat megint `V=A·m`

4)
Ezt hagyd el, ez kicsit bonyolultabb, nem kell neked ötös...
(Azzal kell kezdeni, hogy át kell váltani vagy a cm³-t dm³-be, vagy fordítva. Aztán fel kell írni a térfogat képletét úgy, hogy a felszín `x`, aztán ebből kijön az `x`.)
0