Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Konvex négyszög átlói

Főoldal » Középiskola » Matematika
3656
HA egy konvex négyszög átlói merőlegesek egymásra akkor a két-két szemközti oldal négyzetösszege egyenlő.
Ezt hogyan kell bizonyítani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nézd meg az ábrát, amit csatoltam
Pitharoszasz tétel szerint a2 = e2 + f2
c2 = g2 + h2
b2 = h2 + f2
d2 = e2 + g2
ebből látszik, hogy a2 + c2 = b2 + d2
0

lemaradt az ábra :)
0