Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
399
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, (x+2)²-5²=(x+2-5)(x+2+5)=(x-3)(x+7)
d, (x+1,5)²-3,5²=(x+1,5-3,5)(x+1,5+3,5)=(x-2)(x+5)
c, (x-0,5)²-3,5²=(x-0,5-3,5)(x-0,5+3,5)=(x-4)(x+3)
b, (x-3)²-4²=(x-3-4)(x-3+4)=(x-7)(x+1)
e, nem lesznek egész számok
(x+1)²-`(root()(2)^2)` = (x+`1-root()2)`)·(x+1+`root()2)`)

f, (x-3)²-`root()(6)` = (x-3-`root()(6)`)(x-3+`root()(6)`)
0