Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gazdasági matek 1.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
722
Egy vállalat határköltsége a termelés függvényében MC=20+q+20q^2 (négyzet).
A fixköltsége 300. Határozza meg a teljes költség függvényt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A határköltség a teljes költség deriváltja. Mivel a deriválás eltünteti a konstans fix költséget, ez egyben megegyezik a változó költség deriváltjával. Tehát:

`TC=int MC dq + FC=int (20+q+20q^2) dq + 300=20/3 q^3+1/2q^2+20q+300`
0