Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi ennek az egyszerű matematikai feladatnak a megoldása?

Főoldal » Középiskola » Matematika
551
a feladat levezetésére is szükségem lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`9^(log_3 4)`=`3^(log_3 4)^2`= 4^2=16
`3^(log_9 4)`=`9^((log_9 4)*(1/2))`= 2

Válasz: 14

lg(x) + lg(y)=2 és x, y négyzetszámok
x,y∈ N

x·y=100=`10^2`
10-et felbonthatjuk 5·2-re vagy 2·5-re, 1·10-re vagy 10·1-re.
x₁=25 és y₁=4
x₂=4 és y₂=25
x₃=1 és y₃=100
x₄=100 és y₄=1

4 pár van.
0