Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi ennek az egyszerű matematikai feladatnak a megoldása?

Főoldal » Középiskola » Matematika
538
a feladat levezetésére is szükségem lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hány részhalmaza van egy n elemű halmaznak? Csináljunk egy részhalmazt:
- Az első elem kétféle lehet: benne van ebben a részhalmazban, vagy nem.
- A második is kétféle ugyanígy
- Mind az n elem vagy benne van a halmazban, vagy nem, tehát ez 2·2·...·2 = 2ⁿ lehetőség.

Vagyis az n elemű halmaznak 2ⁿ részhalmaza van.

Ha egy n elemű halmazhoz 1 elemet hozzáteszünk, akkor `2^n`-ről `2^(n+1)`-re nő a lehetséges részhalmazainak a száma. A növekedés:
`2^(n+1)-2^n=2·2^n-2^n=2^n`

Találd ki, hogy melyik(ek) a 2 hatvány(ok) a lehetséges válaszok közül.
0