Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet gyöke

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
A válasz előre köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`-x^2`+2x+c=0
Feltétel:
A determináns >0 (ha egyenlő, akkor `x_1`=`x_2`)
4+4c>0
c>-1
Ha az egyik gyök pozitív, a másik negatív, akkor a két gyök szorzata negatív.
Az egyenlet gyökei:
Gyökök és együtthatók közötti összefüggés (`x_1`·`x_2`=`c/a`)
-c<0, c>0

Megoldás:

c>0
0