Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi egy 0,0604 M-os ZnSO4 fajlagos ellenállása?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
624

Mennyi egy 0,0604 M-os ZnSO4 fajlagos ellenállása?

Relatív ionmozgékonyságok:

(1/2 Zn2+) = 53,50 S∙cm2∙mol−1

(1/2 SO42-) = 79,80 S∙cm2∙mol−1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A moláris fajlagos vezetés: `kappa_`=`alpha`·(`λ_(Zn)`+`λ_(SO_4)`), teljes disszociáció esetén `alpha`=1

A fajlagos vezetés: Λ=`kappa/c`, c a koncentrációja az oldatnak

A koncentrációt érdemes átváltani mol/cm³-re, a fajlagos vezetőképességet általában S/cm-ben adják meg.
A fajlagos ellenállás a fajlagos vezetés reciproka.
0