Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy Ag2SO4 oldatot 11,39 percig elektrolizálva 0,8425 g ezüst leválását mértük. Mekkora volt az áram erőssége?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
746
Egy Ag2SO4 oldatot 11,39 percig elektrolizálva 0,8425 g ezüst leválását mértük. Mekkora volt az áram erőssége?

Faraday állandó=96500 C/mol

Ar (Ag)=108,0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`Ag^+` + `e^-` = Ag

0,8425 g ezüst ∼ 0,0078 mol
1 mol elektron ∼ 96500 C töltés
0,0078 mol elektron 752.79 C töltés
Q=I·t ⇒ I=`Q/t`=`752.79/(11.39*60)`= 1,1 A
Módosítva: 7 éve
0