Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsuk ki a Fe | FeCl3 (0,131 M)|| NaCl (0,448 M)| p=p0 Cl2(Pt) galvánelem elektromotoros erejét!

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
1011
Számítsuk ki a

Fe | FeCl3 (0,131 M)|| NaCl (0,448 M)| p=p0 Cl2(Pt)

galvánelem elektromotoros erejét!

ε°(Fe3+/Fe) = +0,0400 V és ε°(Cl2/2Cl-) = +1,36 V

(RT/F)*ln10=0,0591
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`E_(Cl)`=`E_(Cl)^o`-0.0591·`lg1/([Cl^-])`

`[Cl^-]`=0.448

`E_(Fe)`=`E_(Fe)^o`-0.0591·`lg[Fe^(3+)]`

`[Fe^(3+)]`=0.131

EME=|`E_(Cl)`-`E_(Fe)`|
0