Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora annak a galvánelemnek az elektromotoros ereje, amelynek az egyik elektródja 0,0248 M-os HCl, a másik elektródja pedig 0,107 M-os CH3COOH oldatba merül?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
1209
Mekkora annak a galvánelemnek az elektromotoros ereje, amelynek az egyik elektródja 0,0248 M-os HCl, a másik elektródja pedig 0,107 M-os CH3COOH oldatba merül?

A H2 gáz normál légköri nyomású.

Ks=1,79*10-5

(RT/F)*ln10=0,0591
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`CH_3COOH` = `CH_3COO^-` + `H^+`

`K_s`= `x^2/(c_(CH3COOH)-x)`

x= `[H^+]` az ecetsavban.

A sósavban levő `H^+` koncentráció ismert.

ΔE=`0.059*lg[H_(HCl)^+]/x`
0