Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora egy Cu/Cu2+ (0,182 M CuSO4) és egy normál hidrogénelektródból álló galvánelem elektromotoros ereje?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
1083
Mekkora egy Cu/Cu2+ (0,182 M CuSO4) és egy normál hidrogénelektródból álló galvánelem elektromotoros ereje?

ε°(Cu2+/Cu) = +0,340 V

(RT/F)*ln 10=0,0591
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
E=`E_0`+`0.059/2*lg[Cu^(2+)]`
0