Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a Ni(OH)2-ra nézve telített, 7,36 pH-jú pufferoldatba merülő fém nikkelelektród potenciálja?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
853
Mekkora a Ni(OH)2-ra nézve telített, 7,36 pH-jú pufferoldatba merülő fém nikkelelektród potenciálja?

L[Ni(OH)2]= 5,48 ∙ 10−16

ε°(Ni2+/Ni) = −0,257 V

(RT/zF)*ln10=0,0591
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`Ni(OH)_2` ⇔ Ni + 2 `OH^-`

`Ni^(2+)` + `2e^-` = `Ni`

pH=7,36 , pOH= 6,64, `[OH^-]`= `2.29*10^(-7)`

`L_(Ni(OH)_2)`= `[Ni^(2+)]`·`[OH^-]^2` ebből `[Ni^(2+)]`=`L_(Ni(OH)_2)/([OH^-]^2)`= 0,01 `(mol)/(dm)^3`.

E= `E^0`+`0.0591/2*lg[Ni^(2+)]`

Módosítva: 7 éve
0