Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy buborékoló klórgázelektródban a klórgáz parciális nyomása azonos a normál légköri nyomással. Az oldatban a kloridionok koncentrációja 0,0394 mol/dm3. Mekkora az elektród potenciálja?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
825
Egy buborékoló klórgázelektródban a klórgáz parciális nyomása azonos a normál légköri nyomással. Az oldatban a kloridionok koncentrációja 0,0394 mol/dm3. Mekkora az elektród potenciálja?

ε° (Cl2/2Cl- )= +1,358 V

(RT/F)*ln10=0,0591
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
E=`E^o`-(`0.0591*lg1/([Cl^-])`)
0