Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a fém platinaelektród potenciálja, mely a következő összetételű, pH= 1,23 oldatba merül: [Mn2+] = 0,223 mol/dm3, [MnO4−] = 0,0689 mol/dm3

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
794
Mekkora a fém platinaelektród potenciálja, mely a következő összetételű, pH= 1,23 oldatba merül: [Mn2+] = 0,223 mol/dm3, [MnO4−] = 0,0689 mol/dm3

MnO4− (aq) + 8H+ (aq) + 5e− ⇄ Mn2+ (aq) + 4H2O (f)

ε°(MnO4−+8H+/Mn2+) = +1,520 V

(RT/F)*ln10=0,0591
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`[H^+]`=`10^(-pH)`


K=`([Mn^(2+)])/([MnO_4^-]*[H^+]^8)`

E=`E_0`-`(RT)/(zF)*ln(K)`=`E_0`-`0.0591/5*log(K)`
0