Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrához kérek szépen segítséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
532
Csatoltam képként a feladatot. Köszönöm előre is a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, TÖRTEK, sárga
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a^2+2ab+b^2=(a+b)^2`

`3a^4-3b^4=3*(a^4-b^4)=3*(a^2+b^2)(a^2-b^2)=3*(a^2+b^2)(a-b)(a+b)`

`(a^2+2ab+b^2)/(3a^4-3b^4)=((a+b)^2)/(3*(a^2+b^2)(a-b)(a+b))=(a+b)/(3*(a^2+b^2)(a-b))`
0