Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebességszámítás mozgásos feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
795
Gyalog járok iskolába mert csak 600 méterre van tőlünk és 10 perc alatt besétálok.
Szerdán fél úton jártam mikor anya utolért . A tízóraimat hozta mert otthon felejtettem. Biciklivel jött és 1 perc alatt utol is ért.
Mekkora az átlagsebességem km/h és M/s-be?
Mekkora anya átlagsebessége?
Mikor ért haza anya ha én 7:35-kor indultam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
600 métert 10 perc alatt teszel meg, akkor 1 óra alatt hatszor annyit, azaz 3,6 km-t
A sebességed 3,6 km/h. Ez azt jelenti, hogy 3600 métert teszel meg 1 óra, azaz 3600 másodperc alatt, akkor 1 másodperc alatt 1 métert teszel meg. a sebességed 1 m/s

Anya fél útön utolért. 300 métert 1 perc alatt tette meg, akkor 1 óra alatt 60-szor ennyit, azaz 300*60=18.000 m tesz meg. A sebessége 18 km/h.

Ha 1 m/s megfelel 3,6 km/h-nak
akkor x m/s felel meg 18 km/h nak.

x= `18/3.6` = 5. Anya sebessége 5 m/s.

Te a fél utat 5 perc alatt tetted meg, akkor 7:40-kor találkoztatok, és 1 perc alatt hazaért., akkor 7:41-re ért haza (hacsak nem beszélgettetek még egy kicsit).
0