Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
495
4338 fémcső tömege
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy cső, a térfogatát ki tudjuk számolni két henger térfogatának különbségéből:
A teljes térfogat - a benne levő levegő térfogata.

A teljes térfogat: a külső átmérő 60 mm, sugár 30 mm=3 cm, hossza 2m=200 cm (ezzel könnyebb számolni).
`V_k`= r²·π·`l`= 5652 cm³

A levegő térfogata: a belső átmérő 5.4 cm, sugár 2.7 cm:
`V_b`= 4578,12 cm³

A cső térfogata: 5652-4578,12= 1073,88 cm³

sűrűségét ismerjük:

m=`rho*V`=7,2*1073,88=7732 g=7,73 kg

A vascső tömege 7,73 kg.
0