Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
556
Ferde körhenger
4339
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két összefüggést tudunk felírni:
Az egyik a Pitagorasz-tétel:
x²+d²=400
A másik trigonometrikus:
tg80=`(d)/x`=5,67 -> x=d/5,67

visszahelyettesítjük az első egyenletbe:
`(d/5.67)^2`+d²=400
r-re megoldva:
d=m= kiszámolod=2r -> r afele

V=`r^2*pi*m`= behelyettesítesz.
0