Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
795
Hány cm a kocka éle?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
·A víz emelkedésének térfogata megegyezik a kocka térfogatával, ez pedig egy henger, aminek a sugara 11 cm, a magassága 1 cm.

Vhenger=`r^2*pi*m`=11²·π·1= 380 cm³=Vkocka

a=`root(3)(V_(kocka))`=`root(3)(380)`=7,24 cm

A kocka éle 7,24 cm.


0