Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Harmonikus rezgőmozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
1915
A harmonikus rezgőmozgást végző test amplitúdója 8 cm, a frekvenciája 2 Hz.

a. írja fel a rezgő test kitérését az idő függvényben! A kitérést méterben,az időt másodpercben mérje.
b. határozza meg a rezgő test kitérését az egyensúlyi helyzeten való áthaladás után 1/24 s elteltével!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A=8 cm = 0,08 m
f = 2 Hz → ω = 2π·f = 4π 1/s

a)
`x(t)=A·sin(ω·t)=...` helyettesíts be

b)
`x(1/(24)s)=A·sin(ω·1/(24)s)=...` számold ki
0