Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1335
1, Anna hatszor annyi idős, mint Benedek. A köztük lévő korkülönbség 40 év. Hány évesek?
2, Sanyi és Sári együtt 18 évesek. 8 év múlva Sári annyi idős lesz mint Sanyi most
a, Hány év köztük a korkülönbség?
b, hány évesek külön-külön?
3, Julcsi most háromszor annyi idős mint Berta. 5 év múlva màr csak kétszer annyi idős lesz.
a, Hány evesek most?
b, hány éve volt Julcsi hatszor annyi idős, mint Berta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
Benedek x éves, Anna 6x éves

6x-x=40
x= 8
Benedek 8 éves, Anna 48 éves.

2.
a, Sanyi x éves, Sári y éves.
x+y=18
y+8=x Ezt, behelyettesítjük az első egyenletbe:
Korkülönbség: 8 év.

b,
2y+8 = 18
y= 5
x=13

Sanyi 13 éves, Sári 8 éves.

3.
a,
Berta x éves, Julcsi 3x éves.
5 év múlva
2*(x+5)=3x+5
x=5
Berta 5 éves, Julcsi 15 éves.
b, y évvel ezelőtt:
6*(5-y)=15-y
y=3
Három évvel ezelőtt (amikor Berta 2 éves volt és Julcsi 12 éves), akkor volt Julcsi hatszor annyi idős, mint Berta.
1