Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gázelegyek

Főoldal » Középiskola » Kémia
572
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Gázelegy
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A gáztörvényből kifejezve a moláris tömeget:

pV=nRT=`(m/M)RT` -> M=`(rho*R*T)/p`

A végső elegy moláris tömege: `M_(keverék)`=`(1*8,314*273)/10^5`=2,27 g/mol

A hidrogén moláris tömege 2 g/mol

A levegőé normál állapotban 29 g/mol

Keverési egyenlet:

(x*2)+(1*29)=(x+1)*2,27

x-re megoldva: x=99 `m^3`= 99000 liter


99000 normálliter hidrogéngáz szükséges.
1