Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
563
Egy 50 cm² alapfeluletu edenyben, 400 cm³ higany van.Mennyi a Hg altal az edeny fenekere gyakorolt nyomasa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
400 cm³ higanynak kiszámoljuk a tömegét. (a sűrűsége 13,6 `g/(cm³)`).

m=`rho*V`= 5,44 kg
ennek a súlya:
F=m*g= 54,4 N

A fenékre gyakorolt nyomás:

`p=F/A`= `(54.4 N) /(50/(10^4) m²)`= 10880 Pa
0