Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
564
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a. x²+(3+7)x+21=x²+3x+7x+21=x(x+3)+7(x+3)=(x+7)(x+3)
b. x²+(1+5)x+5=x²+x+5x+5=x(x+1)+5(x+1)=(x+5)(x+1)
c, x²+(8+2)x+16=x²+8x+2x+16=x(x+8)+2(x+8)=(x+2)(x+8)
d, x²+(3+10)x+30=x²+3x+10x+30=x(x+3)+10(x+3)=(x+10)(x+3)
e, t²+(-1-7)t+7=t²-t-7t+7=t(t-1)-7(t-1)=(t-1)(t-7)
f, t²+(-3-6)t+18=t²-3t-6t+18=t(t-3)-6(t-3)=(t-6)(t-3)
g, t²+(-3-9)t+27=t²-3t-9t+27=t(t-3)-9(t-3)=(t-3)(t-9)
h, t²+(-2-5)t+10=t²-2t-5t+10=t(t-2)-5(t-2)=(t-2)(t-5)
i, a²+(-2-10)a+20=a²-2a-10a+20=a(a-2)-10(a-2)=(a-2)(a-10)
Módosítva: 7 éve
0

Hasonlítsd össze az eredményeket! (Én találtam olyat az első válaszban ami "el lett írva")
0