Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Programozás (Java)

463
Készítsen olyan programot Java-ban, amelyben adott egy osztály: állatok. Az állatok rendelkeznek névvel, színnel. Az állatok osztályból öröklődéssel hozza létre a kutya osztályt, amely tagjai a fenti attribútumokon kívül még rendelkezzenek fajtával és korral is.
Ügyeljen az elnevezéseknél a Java-konvenciókra: mi kis- és mi nagybetű! Az osztályokat külön fájlokban tárolja el.
Minden esetben állítsa be a megfelelő láthatóságokat az adatvédelmet szem előtt tartva!

Írja meg a megfelelő setter és getter metódusokat!

Készítsen egy üres konstruktort a kutya osztályhoz! Készítsen egy másik konstruktort, amelynek bemenő paramétere a kutya neve, színe, fajtája, a kort pedig véletlenszámként generálja a metódus!

Írja felül a toString() metódust úgy, hogy az adott kutya példány adatai jelenjenek meg egy sorban, egymástól szóközzel elválasztva. Soronként csak egy objektum adatai jelenjenek meg!

Készítsen egy 5 elemű tömböt kutya típusú adatok tárolására. Töltse fel a tömböt egy szöveges állományból tetszőleges adatokkal, majd írassa tartalmát a képernyőre!

Hozzon létre megfelelő grafikus felületet az adatok megjelenítésére. Helyezzen el gombokat, amelyekkel az elemek között előre és hátra lépkedhet.

Hozzon létre egy új menüpontot, amellyel adatokat vehet fel, és az adatok a fájlban kerülnek eltárolásra!

Hozzon létre egy új felhasználót a XAMPPServeren: levzh001 néven, a jelszava FFFFF111 legyen.

Hozzon létre a fenti néven (levzh001) egy adatbázist, majd azon belül egy adattáblát is kutyusok néven, amibe el tudja tárolni a kutyusok minden adatát. A kutyusok táblában legyen ezeken kívül egy id mező is, ami elsődleges kulcs és magától növekvő egész szám legyen.

Hozzon létre egy függvényt, amely fel tudja tölteni a feladat első részében szereplő tömb utolsó elemét az adatbázisba! Ehhez a függvényhez is rendeljen egy gombot a grafikus felületen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Informatika

Válaszok

1
Én így csinálnám https://pastebin.com/CHVL9m0S
A szerveres és az adatbázisos részen kívül megvan, nem ismerem a javanak azokat a részeit nagyon azért nem tudtam velük mit kezdeni
0