Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
A "h"- van lévő eredmény érdekelne, hogy jött az ki. Köszönöm
Kép mellékelve.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Jaj bocs. t= v0/g így már jobb
0

Csak tipp: ez valami `v_0` kezdősebességgel feldobott test lehet, hogy milyen magasra emelkedik.

A `v_0=g*t` -ből `t=v_0/g` ki van fejezve, illetve ennek a négyzete és az van visszahelyettesítve.

h=`(v_0^2/g)` - `(g/2)*(v_0^2/(g^2))`= `(1-1/2)*(v_0^2`/g)= annyi
1