Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sin- Cos egyenletes beadandó. (Kép mellékelve)

Főoldal » Középiskola » Matematika
663
Sziasztok, az elmúlt hetem eléggé zűrös volt, plusz nem sikerült senkitől segítséget kérnem a megoldásban, a tanárnő pedig nem híve a diákok segítségének. Meg kéne oldjam holnapra ezt a beadandót, és hárman sem tudjuk ismeretek hiányában kiokoskodni mik a megoldások.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, segítség, beadandó, cosinus, sinus, nemtanítottákmeg
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Azt hiszem vissza kell menned idáig:
https://www.youtube.com/watch?v=lWfRzNGPBcY
de legalább ezt a videót jól értsd meg:
https://www.youtube.com/watch?v=ckb5poFkU8w
Ha ezeket megértetted, EGY - KÉT feladatot jelölj meg a rengetegből, amihez tényleg segítség kell.
0

Köszönöm a választ, be fogom pótolni a lemaradásaimat, a videóanyag nagyjából érthetőnek tűnik, még ma este átnézem. A konkrét problémám az, hogy nem teljesen vagyok vele tisztában, hogy papírok hogyan vezetem le például, a fent már említett: cos x=0,5403 -at, és "oldom meg azt". Ha lenne egy mintám, az alapján biztos sikerülne kiokoskodni a többi választ is, mert amit a neten találok, az lehet hogy nem marad meg később.
Módosítva: 7 éve
0

A cos x = 0.5403 nem nevezetes szögfüggvény, megtanulod táblázattal, vagy számológéppel visszakeresni. (Videóban ez is van)
Itt is találsz hozzá segítséget: https://www.geogebra.org/m/nescGCGq#material/KPNVuaeC
Vagy, ha mobilt használsz: https://www.geogebra.org/m/sGA6u2wd#material/nwgbngjg
Ami valóban nehezebb a függvények ábrázolása és jellemzése. Ehhez egy kép:
Módosítva: 7 éve
1

Sikerült a videókból, meg innen- onnan összehalászni a válaszokat, majd pótolom a hiányosságot, köszi szépen mindent, szép estét.
0