Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszíves segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
586
4*(x-1)=3*(x+2) 9*(1-x)=2*(x-4)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Először felbontjuk a zárójelet:
4x-4=3x+6
Egyoldalra rendezzük az ismeretleneket és az ismerteket.
x=10
Ellenőrizzük:
4*10-4=36; 3*10+6= 36

2.
9(1-x)=2*(x-4) Zárójel felbontása:
9-9x= 2x-8 Egy oldalra, mint az előzőnél:
11x=17 /:11
x=`17/11`

Ellenőrzés:
`9*(1-(17/11))`= `9*(-6/11)`=`-54/11`
`2*(17/11`-`44/11)`=`2*(-27/11)`=`-54/11`
0

4*(x-1) = 3(x+2)
4x-4 = 3x+6 //-3x+4
x=10

9*(1-x)=2*(x-4)
9-9x = 2x-8 //+9x+8
17 = 11x //:11
x=17/11
0