Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek nekem fizika háziban?

Főoldal » Középiskola » Fizika
670
1. Könnyen mozgó dugattyú 82 liter 20 celsius fokos oxigént zár el. Mekkora lesz a térfogata, ha a hőmérséklet 200 celsius fokra nő?

2.Hány g klórgáz van a 25 literes palackban, ha nyomása 4,2*10azötödiken Pa és hőmérséklete 24 celsius fok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Mi változott? A térfogat és a hőmérséklet, a többi állandó.

pV=nRT mindkét esetre.

pV₁=nRT₁ és pV₂=nRT₂
`V_1/V_2`=`T_1/T_2` V₂-t kifejezve és megoldva V₂= 132 liter (T-ket Kelvinben)

2.

pV=nRT, n-et kifejezve és megoldva n= `(pV)/(RT)`= 4,25 mol

A klórgáz moláris tömege 71 `g/(mol)`, ezzel beszorozva megkapjuk a keresett tömeget (301,91 g)
0