Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az egyik személyautó súlya 12 000 ..

Főoldal » Általános iskola » Fizika
782
Az egyik személyautó súlya 12 000 N. négy kereke összesen 0.04 m² felületen érintkezik talajjal.Mekkora a talajra ható nyomás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
p=`F/A`= `(12000 N)/(0,04 m²)`= 300.000 Pa= 300 kPa
0