Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

20 km-ert mennyi idő alatt tesz meg?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1292
Egy motor sebessége 120km/h 20km-ert mennyi idő alatt tesz meg másodpercbe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
20km az út
120km/h a sebesség.

A sebesség= út/idő tehát 20/120=0.1666 azaz 0.1666 óra alatt tette meg.

Innen meg márcsak órát kell átváltanod másodpercre. 0.1666*60*60=600mp
0

1 óra alatt 120 km-t tesz meg.
20 az a 120-nak a hatoda, ugye? 6·20=120.
Vagyis egy óra alatt 6·20 km-t tenne meg.
Ezért 20 km-t egy-hatod óra alatt tesz meg.
Egy óra 60 perc, akkor hány perc egy-hatod óra? (10)
Egy perc 60 másodperc, akkor a 10 perc hány másodperc?
0