Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekban kellene nekem segíteni mert holnapra kell!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
461
A 2-es feladatban kellene segíteni, mert holnapra kellene!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
2)
Boldizsár `18*33=594 m`-t úszott.
Gáspár is `18` hosszt úszott, de átlósan.
Az átló kiszámításához használni kell a Pitagorasz tételt
`átló=sqrt(16^2+33^2)=36,67 m`
Gáspár `18*36,37=660.14 m`-t úszott.
A kérdésre a válasz: Gáspár `660.14-594=66.14m`-rel úszott többet, mint Boldizsár.
0

Boldizsár
18

33
=
594
m
-t úszott.
Gáspár is
18
hosszt úszott, de átlósan.
Pit tétel:√
16
2
+
33
2
=
36
,
67
m

Gáspár
18

36
,
37
=
660.14
m
-t úszott.
A kérdésre a válasz: Gáspár
660.14

594
=
66.14
m
-rel úszott többet, mint Boldizsár.
0