Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikában valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Fizika
549
Archimédesz törvényének alkalmazását vettük de fogalmam sincs hogy is kezdjek neki. Feladat:
Ha testet dinamóméterre akasztjuk F1=1,95 N mutat. Amikor a testet vízzel telt mérőhengerre süllyesztjük a dinamóméter F2=1,70 N mutat. Számitsd ki a hidrosztatikai felhajtó erőt a test által kiszoritott víz súlyát 1000kg/m³ g=9,8 N/kg. Kezdetben a víz térfogata V1=315 cm³ a testel eggyütt 340 cm³.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A levegőn 1,95 N a súly, vízben kevesebb (csak 1,7 N). Ez azért van, mert felhajtóerő hat rá. Az pont annyi, amennyivel kevesebb a súlya. Ez az első kérdésre a válasz, számold ki.

Második kérdés a test által kiszorított víz súlya:
Úgy szól a törvény, hogy minden vízbe mártott test annyit veszít a súlyából, amennyi a kiszorított víz súlya. (Nem csak vízzel igaz persze.) Szóval amennyivel kisebb lett a súlya, annyit veszített, az pedig megegyezik a kiszorított víz súlyával is.

Több kérdés nincs.
Adatok vannak, amiket nem kellett használni. Mondjuk az látszik belőle kapásból, hogy a test térfogata 340-315 cm³, de nem kérdezték.
Nem volt több kérdés?
1