Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
506
Sziasztok! Ebben a két feladatban kérném a segítségeteket. Lehetőleg magyarázattal. A feladat sos holnapra kell. A magyarázat rá ér viszont az is kellene mivel hasonló terjedelmű feladatok lesznek a Kisvizsgámon viszont nem értem őket. Köszönöm annak aki segít. Hálás vagyok!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 8oszt
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Akkor számoljunk:

7 fő olvasott el 0 könyvet.
5 fő olvasott el 1 könyvet.
6 fő olvasott el 2 könyvet.
2 fő olvasott el 3 könyvet.
11 fő olvasott el 4 könyvet.

Ez összesen 31 fő, ehhez jön még Karcsi. Ez összesen 67 könyv, tehát Karcsi 5 könyvet olvasott el.

Átlag: 72 könyvet olvasott el 32 fő, akkor 1 fő átlagosan : `72/32` könyvet olvasott el. = 2,25

Legfeljebb 1 könyvet az olvasott el, aki 0 vagy 1 könyvet olvasott el. Ez 12 fő.

A teljes osztály 32 fő, ennek 12 fő a `12/32*100` százaléka. 37,5%


2-3x=7(5y-3), y=4

Behelyettesíted az y helyére a 4-et.

2-3x=7*(5*4-3)=119, kivonsz kettőt
-3x=117, elosztod -3-mal
x=-39

Ha x=5, akkor az x helyére helyettesíted be az ötöt.

2-3x=7(5y-3)
2-(3*5)=7*(5y-3), összevonsz és felbontod a zárójelet
-13=35y-21, hozzáadsz 21-et
8=35y , elosztod 35-tel
y=`8/35`

Mindkét levezetés után ellenőrzöl, visszahelyettesíted a kapott eredményt és ha egyezik, akkor jól dolgoztál.
1