Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
678
Letudnátok ezeket vezetni? Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2) esetén A={n|n<20, n∈Z} és B={n|n>0, n|24}
A∩B={1;2;3;4;6;8;12} és B\A={24}.

3) esetén 2ρ1; 2ρ2; 2ρ3; 2ρ4; 4ρ1; 4ρ3; 4ρ4.
(1;1) , (1;3) és (3;3) párok nem lesznek relációban egymással.
ρ reláció reflexív és szimmetrikus. Utóbbi azért,
mert a szorzat kommutatív. Viszont nem
tranzitív, mert 2ρ1 és 2ρ3-ból
nem következik 1ρ3.
Módosítva: 7 éve
0