Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
557
Tudjuk, hogy AxB =(3;3),(h;3),(k;8),(h;8),(k;3),(3;8)
Határozza meg
a, A∩B b,B/A
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A Descartes-szorzat angol wikipédia oldaláról ez a kép remekül mutatja, hogy hogy végzed ez a műveletet. Na most, te ezt fordítva akarod megcsinálni, tehát megvannak a tábla elemei, és azt kell megtalálnod, hogy miket szorzol össze. Ehhez egy oszlopba kell rendezned azokat, amiknek azonos a második tagja, és egy sorba azokat, amiknek azonos az első tagja.
`(3;3)\qquad(3;8)`
`(h;3)\qquad(h;8)`
`(k;3)\qquad(k;8)`
Innen látod, hogy `B={3;8}` és `A={3;h;k}`

`AnnB={3;h;k}nn{3;8}={3;8;h;k}`
`A \\B={3;h;k}\\ {3;8}={h;k}` (amennyiben `h,k!=8`)
0