Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számjegy

Főoldal » Középiskola » Matematika
479
Hány olyan számjegye van a 987654321 számnak, amelynek van két olyan szomszédos számjegye, amelynek összege páratlan?
A:0
B:4
C:5
D:7
E:8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hány olyan számjegye van a 987654321 számnak, amelynek van két olyan szomszédos számjegye, amelynek összege páratlan?

(9: 8+10 = 18-nem páratlan)
8: 7+9 = 16-nem páratlan
7: 6+8=14-nem páratlan
6: 5+7= 12-nem páratlan
5: 4+6=10-nem páratlan
4: 3+5= 8- nem páratlan
3: 2+4=6-nem páratlan
2: 1+3= 4-nem páratlan
( 1: 0+2= 2-nem páratlan)

Megszámoljuk hány darab páratlan van, látjuk hogy nincs ilyen,ezért:
A megoldás: A:0
Módosítva: 7 éve
0