Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határérték számítás - Matekházi

Főoldal » Középiskola » Matematika
559
Mennyi ez a határérték?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, határérték
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
lim(x->∞) `f(x)/g(x)`= lim(x->∞) `(f'(x))/(g'(x))` (L'Hopital-szabály)

f'(x)= `1/(e^(2n)+1)*2*e^(2n)`
g'(x)= 1

lim(n->∞) `(2*e^(2n))/(e^(2n)+1)`= deriválunk tovább `(4*e^(2n))/(2*e^(2n))` = `4/2`=2

lim(n->∞) `ln(1+e^(2n))/n` = 2
0