Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

érttartomány

Főoldal » Középiskola » Matematika
615
értelmezési tartományát adjuk meg a következőknek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Értelmezési tartomány: Milyen értékeket vehet fel x?
1. x∈R/ A nevező nem lehet 0 -> x₁=1 és x₂=-1

3, x∈R / a logaritmuson belüli mennyiség határozottan nagyobb kell legyen nullánál x+3≤0, x≤-3 nem lehet

2. x∈R / itt több dolog is van, egyszer a nevező nem lehet 0, másrészt a gyökjel alatti mennyiség ≥0

a, 4-4x=0 -> x=1 ez nem lehet, egyszer

b, a tört akkor pozitív, ha számláló és nevező is pozitív vagy a számláló és nevező is negatív.
vizsgáljuk meg:
2x-6≥0 és 4-4x>0 nincs átfedés

2x-6≤0 és x≤3 és 4-4x<0

Megoldás: 1<x≤3

Módosítva: 7 éve
0