Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1489
Egy paralelogramma egyik belső szöge egy másik belső szögének 5--szöröse. Határozzuk meg a paralelogramma belső szögeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
mértan
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A paralelogramma szemközti szögei egyenlők.

Legyen az egyik és a szemközti szög x, a másik kettő pedig 5x

Ekkor x+x+5x+5x =12x=360

x=30⁰, 5x=150⁰ (30, 30, 150, 150)
0