Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
655
végezzük el a teljes függvényvizsgálatot.
határérték
zérushely
szélsőérték,monotonitás
inflexiós pont konvexitás
értékkészlet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
értékkészlet f(x) ∈ R /0

f(x)=`x^2+1/x^2`
`(x^2+x^-2)`

határérték:
lim(x->±∞) (f(x) = ∞
lim(x->±0) (f(x) = ∞
zérushely nincs
szélsőérték f'= 2x-2/x^3=0, 2x(1-1/x^2)=0, x₁=0 (Nem értelmezzük, de vizsgáljuk), x₁=1, x₃=-1
monotonitás:
-∞-1 csökken,
-1 - 0 nő,
0 - 1 csökken,
1 - ∞ nő
inflexiós pont:
f''=2+6/x^4=0 nincs megoldás, nulla felett van, konvex.
értékkészlet f(x) ∈ R, f(x)≥2
Módosítva: 7 éve
0